Sauna uscata traditionala finlandeza

si sauna uscata moderna cu infrarosu.

Functioneaza pe principiul sobei electrice cu roci vulcanice peste care se toarna apa, care prin evaporare incalzeste incaperea saunei si totodata a corpului uman. Temperatura interioara de utilizare este destul de ridicata, avand unele restrictii de folosire. Accesorii de baza sunt: soba de sauna, panouri de comanda sauna, accesorii iluminare, ciubare, polonice, arome, cromoterapie, etc. Sauna finlandeza isi are originea din nevoia de intretinere sanatate si invigorare. Originile ei ne intorc cat mai aproape de relatia cu natura - foc apa si pamant. Acest tip de sauna ramane o parte a modului de viata finlandez. Formele de curatire si imbaiere se pot schimba, dar dragostea pentru sauna ramane. Sunt multe variatii la sauna: de la cald la umed catre incins si uscat. Finlandezilor le place sa arunce apa pe rocile vulcanice asezate pe soba saunei aceasta ne spune de ce sobele saunelor finlandeze contin o mare cantitate de roci vulcanice. Daca fiecare membru al familiei vrea ceva diferit noi putem recomanda una din atractivele noastre sobe multifunctionale care poate produce o umiditate crescuta sau redusa si o temperatura mare sau mai mica.Aceasta sauna reprezinta cei mai bun din cultura finlandeza, dorind sa o prezentam fiecaruia. Va putem oferii ceea ce doriti doar sa va aflam nevoile. Bun venit la sauna!

Sauna cu infrarosu - este sauna de noua generatie, incalzirea fiind mult mai rapida (generand costuri reduse) decat la cea traditionala si eficienta sporita, organismul uman incalzindu-se din interior iar temperatura ambientala nu depaseste 60 grade C. Este ideala pentru spatii publice. Se poate combina sistemul traditional cu cel moderna rezultand sauna mixta (exclus pentru destinatie publica insa). Utilizand o sauna cu infrarosu: pierdeti in greuratate;ajuta la tratatarea celulitei;imbunatateste sitemul imunitarcreste rezistenta si vitalitatea organismului;ajuta la vindecrea unor boli de piele ca exeme psoriazis si acnee;detoxifica organismul;ajuta la tratarea arsurilor si cicatricilor;ajuata la tratarea urticariei gutei leziuni tisulare, hipertrofie de prostata.

Sauna umeda tip baie turceasca hammam

Dupa modul constructiv, baile de aburi se impart in doua categorii:

Asemanatoare ca principiu cu sauna finlandeza, baia de aburi functioneaza intre 43 si 46 grade Celsius in conditii de umiditate relativa de peste 100%. Astfel, intr-o baie de aburi, caldura este insotita permanent de aburi. Este asa zisa sauna in care se introduc aburi cu ajutorul unui generator. Umiditatea din interior este foarte mare ajungand pana la 98% si temperatura relativa de pana la maxim 50 grade C. In trecut baia de aburi era cu folosinta publica foarte populara in Maroc si Tunisia. Baia de aburi era folosita de catre oameni de toate categoriile pentru a face baie. Cunoscuta sub numele de hammam in Turcia, baia de aburi este cunoscuta in zilele noastre si sub numele de baie turceasca. In prezent aceste saune sunt mult mai putine deoarece modernismul a adus in casele amenilor baia. Inca hammamul cu destinatie publica reprezinta o mare parte a culturii din Tunisia si Maroc. Nu mai este un lux de a avea propriul hammam acasa. Echipamentul esential al unui hammam este generatorul de aburi restul fiind elemente de constructii. Cu alte cuvinte se pot realiza diferite dimensiuni si accesorizari doar sa ne contactati.

1.Bai de aburi prefabricate din materiale compozite, 2.Bai de aburi personalizate, construite din beton, caramida si finisate cu ceramica Varianta de cabina din material compozit, sunt modele prefabricate, pe dimensiuni fixe, prevazute cu bancute, lumina, usa de sticla, generator de aburi. Poate fi amplasata intr-o incapere mai mare, ventilata bine si cu un acces rapid catre o cabina de dus. Varianta personalizata presupune detinerea unui spatiu gata construit in care se prefigureaza bancutele, se monteaza o usa din sticla securizata ce asigura o etanseinitate perfecta si se finiseaza cu ceramica. Generatorul de aburi se dimensioneaza in functie de volumul incaperii. Controlul baii de aburi se face printr-un panou de comanda exterior ce are functii de control temperatura, ventilatie, dozator de esente. Este prevazut cu display pentru o mai usoara utilizare a baii de aburi. Interiorul poate fi dotat cu fantina arteziana, dus, cascada de perete, etc. Indiferent de tipul constructiv de baie de aburi pe care o doriti, va asiguram consultanta, montaj, garantie si postgarantie.

saune